Ullas blog

den 4 oktober 2009

En rymlig plats

Hur ofta känner vi oss inte trängda. Det började med att Adam och Eva kände sig trängda i Eden, när Gud kom och hälsade på och de var nakna. Och sen har det fortsatt, Abraham och Isak vid offerplatsen, Jona i fiskens buk, ja listan kunde göras lång.

I vardagen kan vi känna oss trängda, trängda av människors förväntningar, trängda av tidsbrist, trängda i den samhällsform som råder och kanske mest av allt, trängda av våra egna ambitioner.

I allt detta kommer Herren och talar till oss om en rymlig plats! Vi läser i Rom. 11:33 ett djup av rikedom, vishet och kunskap hos Gud. Här andas vi rymd, ingen instängdhet. Ty av honom och genom honom och till honom är allting (v 36). Det finns alltså något gränslöst, en rymlighet i Herren och detta ger han oss. I Ef 3:17-18 står det om att stå fasta och vara stadigt rotade i honom. Det kan låta som att vara trängd och instängd men i nästa vers ser vi att han är utgångspunkten för at vi tillsammans med alla de heliga ska förmå fatta bredden och längden och höjden och djupet. Här talar vi om volym. Skulle inte detta vara en rymlig plats?

I Ps 23 talas också om en rymlig plats: ”Han låter mig vila på gröna ängar”. Herren vill skapa en rymlig plats för dig mitt i den vardag som tränger dig. Han vill ge dig öar av rikedom, så at hela vardagen blir en rymlig plats. Sträck ut dig på hans äng och ta in hans rikedom och kärlek.

Herren vill också att du och jag ska vara med och skapa rymliga platser för andra, att göra dem fria och låta dem gå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida